Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»

Ambulant verpleegkundige Lelystad/ Amersfoort (24-36 uur) (20/A31)

divisie
Organisatie Amethist
Locatie Lelystad
Uren
Contract Bepaalde tijd
Sluitingsdatum 23-10-2020

Klik hier om te solliciteren »

Bedrijfsinfo

Amethist verslavingszorg is een volwassen, ambitieuze verslavingszorginstelling. We hebben een gezonde bedrijfsvoering en een sterke positie in Flevoland met locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord, Urk en Zeewolde. Ons behandelaanbod breidt zich uit en ook het aantal cliënten dat we in zorg hebben en het aantal collega’s groeit. De samenwerkingsrelaties met gemeenten, verwijzers en andere zorgaanbieders in en buiten de provincie Flevoland (ons primaire verzorgingsgebied) ontwikkelen we hierin mee. De recente uitbreiding met een locatie in Amersfoort is hier een goed voorbeeld van.

Amethist is een instelling die voor iedereen vanaf 18 jaar met een verslavingsprobleem toegankelijk is en waar iedereen een complete verslavingsbehandeling kan krijgen. We bieden klinische en ambulante behandeling, medische en/of psychologische behandeling, individueel of in groepsverband.

Ons ambulatorium is gericht op behandeling en herstel, zowel vanuit de Basis GGZ als de Specialistische GGZ. Binnen de afdeling Rehabilitatie bieden we zorg aan mensen met chronische verslavings­problemen. We streven naar het beperken van schade en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Onderdelen van de Rehabilitatie zijn: bemoeizorg, casemanagement, maatschappelijke dienstverlening, woonbegeleiding en de inkoopvoorziening. Daarnaast is er de medische zorgunit, gericht op medische controles, methadonverstrekking en maatschappelijke activering.

De kliniek biedt een klinische detox en klinische behandeling in de vorm van een intensief
therapieprogramma met daarin onder meer cognitieve gedragstherapie, sociale
vaardigheidstraining, groepspsychotherapie, non verbale therapie en terugval-preventie.
Ten slotte bieden we in een forensisch programma diagnostiek en behandeling met als doel delict preventie.

Functieomschrijving

Als ambulant verpleegkundige werk jij in Lelystad  en Amersfoort waar zorg wordt geboden aan cliënten met complexe verslavingsproblematiek in combinatie met psychiatrische en sociaal-maatschappelijke problematiek. Je begeleid ambulante detoxificatie trajecten, voert individuele en groepsgerichte cognitieve gedragstherapeutische behandelingen uit en je kan outreachend werken. Je bezoekt cliënten in de thuissituatie of ziet hen op de polikliniek.

Verdere taken zijn dat je:

 • met de patiënt en zijn naasten een verpleeg-en behandelplan opmaakt;
 • kunt organiseren, coördineren en bewaken van de uitvoering van zorg- en behandelactiviteiten;
 • met jouw collega’s zorgt voor een optimale behandeling binnen een multidisciplinair team;
 • bijdraagt aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Functieeisen

Je bent een enthousiaste verpleegkundige die in het team ruimte neemt en geeft voor eigen initiatief en ondernemen. Sta jij bekend om jouw creativiteit en betrokkenheid  en heb jij zin om aan een nieuw avontuur te beginnen? Wij zijn nieuwsgiering naar jou!
Verder hoort bij deze functie dat je:

 • beschikt over een afgeronde verpleegkundige opleiding (mbo-4 of hbo) met een BIG
 • registratie;
 • affiniteit hebt met de verslavingszorg;
 • een goede zelfreflectie hebt en gewend bent om zelfstandig te werken en de samenwerking met collega’s op te zoeken waar nodig;
 • je bent in je taakuitoefening proactief, flexibel en stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt bij ons een dynamische baan binnen een enthousiast team waarbij de mogelijkheden voor ontplooiing, persoonlijke inbreng en fijne samenwerking voorop staan.

Verder mag je verwachten:

 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 24 tot 36 uur per week voor bepaalde tijd (met uitzicht op vast);
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.955,- en  maximaal € 3.326,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • binnen Amethist zijn doorgroeimogelijkheden voor verpleegkundigen tot bijvoorbeeld verpleegkundig specialist;
 • een referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure.

Contactinfo

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature graag tegemoet.
Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bas van der Lichte, telefoonnummer: 036 - 5476100.

Wil je solliciteren op de vacature van verpleegkundige? Stuur dan je CV en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier ter attentie van Bas van der Lichte. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 26 oktober in de ochtend. 

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op amethistverslavingszorg.nl.

Klik hier om te solliciteren »