»
terug

Stoppen met roken in oktober

Nieuws

07 september 2017

De vierde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken.GGD Twente en Tactus steunen dan ook de landelijke campagne Stoptober.

De landelijke kick-off van Stoptober is op vrijdag 8 september 2017 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 rokers gestopt en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken
Stoppen met roken is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Wie stopt met roken, ademt geen schadelijke stoffen meer in. Roken is een verslaving die meestal in de jeugd begint. Jongeren hebben niet door hoe verslavend nicotine is en dat een roker meer kans heeft om aan een vroegtijdig hartvaatprobleem of kanker te overlijden. Door te stoppen met roken, geven we het goede voorbeeld en beschermen we dus niet alleen onszelf, maar ook onze omgeving en de toekomstige generaties.

In Twente daalt het aantal rokers
Het aantal rokers in Twente daalt en is inmiddels vergelijkbaar met het Nederlandse gemiddelde. 20% van de Twentenaren rookt (wel eens). In 2012 was dit nog 24%. Roken wordt sterk bepaald door leeftijd. In de leeftijdsgroep 19-35 jaar wordt het meest gerookt (24%). Vooral ouderen zijn gestopt met roken, namelijk 53%. In de leeftijdsgroep 19-35 jaar is 13% gestopt met roken. 

Stoppen met roken doe je samen
Stoptober biedt positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig vijf dagen en vijf nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken.

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken begint op 1 oktober 2017.

Deel dit bericht: