Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»
terug

28 oktober: Studiedag 'Het NSM als bron voor patiëntgerichte zorg'

Opleidingen

12 september 2019

De opleiding hbo Verpleegkunde van Hogeschool Viaa en de Master Innovatie in Zorg en Welzijn van Hogeschool Utrecht organiseren op maandag 28 oktober 2019 een studiedag over ‘Het NSM als bron voor patiëntgerichte zorg’.

De basis voor deze dag is het Neuman Systems Model. Het NSM-model is een holistische benadering, en stelt balans als belangrijkste doel in de behandeling van cliënten: het primaire middel om die balans te bereiken is preventie.

 

Tijdens de studiedag wordt ingegaan op het werken met de beleving en betekenisgeving van zowel hulpverleners als cliënten. De bijeenkomst is bedoeld voor studenten, docenten, alumni en professionals uit zorg en welzijn, en is inhoudelijk relevant voor (GGZ-)verpleegkundigen en Verpleegkundig Specialisten.

Er zijn workshops, mini-hoorcolleges en kennistafels, gericht op thema’s als Leiderschap, Shared Decision Making, en Zingeving. Onze collega Ferdy Pluck (Verpleegkundig Specialist GGZ) neemt die dag een workshop ‘Toepassen van NSM in de dagelijkse praktijk van psychiatrie en verslaving’ voor zijn rekening, net als een kennistafel Preventie.

 

Nieuwsgierig geworden? Ga naar https://www.viaa.nl/nsm-studiedag-het-nsm-als-bron-voor-patientgerichte-zorg/, voor meer informatie én inschrijfmogelijkheden.

Deel dit bericht: