Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»

Cliëntenraad

Amethist Verslavingszorg  heeft een Cliëntenraad. De Cliëntenraad komt op voor de belangen van de cliënten van Amethist. De leden van de Cliëntenraad van Amethist hebben allen zelf ervaring met behandeling in de verslavingszorg. De Cliëntenraad streeft naar goede kwaliteit van zorg en zorg die aansluit bij de behoefte van de cliënten. Om te weten te komen hoe de cliënten de zorg bij Amethist ervaren, bezoekt de cliëntenraad onder andere de locaties waar deze zorg wordt gegeven.

Elke instelling die zorg verleent, is verplicht om een cliëntenraad te hebben. Dit is bij wet geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ). (klik hier voor de wettekst van de WMCZ)
De leiding van de organisatie is volgens deze wet verplicht om de cliëntenraad over zaken die cliënten aangaan advies te vragen. Bij sommige onderwerpen, vooral die cliënten direct aangaan zoals bijvoorbeeld huisregels, eten, veiligheid en kwaliteit, kan de leiding van de organisatie  het advies van de cliëntenraad niet zo maar naast zich neerleggen.

Cliëntenraad iets voor jou?

Als lid van de cliëntenraad luister je naar de cliënten om te achterhalen wat zij waarderen in de zorg of wat beter of anders kan. Je gaat daarvoor op bezoek op locaties en spreekt met de cliënten. Minimaal eens per twee weken overleg je met je collegae raadsleden. Eens in de twee maanden overleg je als cliëntenraad met de directeur van Amethist en eveneens eens in de twee maanden met het hoofd bedrijfsvoering. In deze overleggen worden de bevindingen besproken en als zaken anders of beter kunnen worden hierover afspraken gemaakt. Ook vraagt de organisatie op deze plek de cliëntenraad om advies. Daarnaast laat de cliëntenraad zich regelmatig informeren door medewerkers van Amethist over zaken die cliënten aangaan.

Wil je meer informatie? Lijkt het je leuk om samen met anderen de belangen van de cliënten van Amethist Verslavingszorg te behartigen? Mail dan naar clientenraad@amethistverslavingszorg.nl of bel naar de voorzitter van de clientenraad: 06 12671744

Bezoekadres:
Cliëntenraad Amethist
Randstad 22-183
1316 BM Almere

Postadres:
Antwoordnummer 189
1300 VC ALMERE

Nieuwsbrief
Om op de hoogte te blijven van waar de Cliëntenraad mee bezig is, kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief Cliëntenraad, dit kan door een mailtje te sturen naar clientenraad@amethistverslavingszorg.nl