Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»

Wachttijden

De behandeling of begeleiding van Amethist start zo snel mogelijk nadat je jezelf hebt aangemeld.

De wachttijden zijn vermeld in weken. Dit zijn gemiddelden. De feitelijke individuele wachttijd kan dus afwijken van dit gemiddelde.

Het eerste gesprek (intake) bij Amethist vindt gewoonlijk plaats binnen twee weken na aanmelding. Voor bepaalde behandelmogelijkheden kan een wachtlijst bestaan. Dit bekijken we in het adviesgesprek. Hieronder vind je de gemiddelde wachttijden voor de intake en de start van jouw verslavingsbehandeling in weken.

 

http://tactus.nl/storage/c5cf3d8f2ab940d10e1c294fc2fb5c01c2d99f9a/images/Naamloos.png

Ook kun je de vrij beschikbare app “Alcohol in de Hand” (Android/Apple) installeren op jouw smartphone om een begin te maken met de aanpak van jouw alcoholgebruik. Of loop alvast eens binnen bij een groep van Intact Herstel en Zelfhulp voor verslaafden en hun naasten. Zij bieden een luisterend oor aan iedereen die te maken heeft met verslaving en zijn dag en nacht bereikbaar op 088 382 28 80.

Treeknormen
Amethist houdt zich zoveel mogelijk aan de landelijke normen voor wachttijden, de zogenoemde Treeknormen. Volgens de Treeknormen moeten cliënten vier weken na het eerste contact gezien worden door de zorgaanbieder. Een aanvaardbare wachttijd op de diagnose is nogmaals vier weken. Dan mag het volgens de Treeknormen nog zes weken duren voordat de behandeling start.

Wachttijden in weken Intake start behandeling*
Almere 2 3
Lelystad 3 3
Emmeloord 2 3

oktober 2019
* het gaat hier om gemiddelde wachttijden, deze kunnen in de praktijk verschillen per zorgverzekeraar.