Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»

Eigen risico

De behandeling bij Amethist valt onder de basisverzekering. Op jouw basisverzekering is het verplicht eigen risico van toepassing. Om verrassingen te voorkomen kunt je jouw zorgverzekeraar vragen wat je vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen.

Sinds 2008 geldt voor de zorgverzekering een verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. De hoogte van dit eigen risico verschilt per jaar. Het verplichte eigen risico in 2019 is € 385,-. Dat wil zeggen dat je in 2019 de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarnaast is het ook mogelijk om bij uw zorgverzekeraar voor een hoger eigen risico te kiezen, het aanvullende eigen risico.

Zie ook GGZ-kosten volwassenen

Verwijzing huisarts
Voor de vergoeding van de kosten van je behandeling bij Amethist verslavingszorg heb je een verwijzing van uw huisarts nodig. Neem hierover contact op met jouw huisarts.

Wonen
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de zorg op het gebied van opvang en wonen. Hoeveel je zelf moet betalen hangt onder meer af van welke hulp en begeleiding je krijgt en de hoogte van jouw inkomen. 

Wilt je meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met jouw gemeente. 

No show beleid
Voor afspraken die niet, of niet op tijd, door jouw worden afgezegd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor jouw eigen risico.