»

Eigen risico

Kosten en vergoedingen
De behandeling bij Amethist valt onder de basisverzekering. Op uw basisverzekering is het verplicht eigen risico van toepassing. Om verrassingen te voorkomen kunt u uw zorgverzekeraar vragen wat u vergoed krijgt en wat u zelf moet betalen. Sinds 2008 geldt voor de zorgverzekering een verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. De hoogte van dit eigen risico verschilt per jaar. Het verplichte eigen risico in 2018 is € 385,-. Dat wil zeggen dat u in 2018 de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Daarnaast is het ook mogelijk om bij uw zorgverzekeraar voor een hoger eigen risico te kiezen, het aanvullende eigen risico.

Zie ook GGZ-kosten volwassenen

Verwijzing huisarts

Voor de vergoeding van de kosten van uw behandeling bij Amethist verslavingszorg heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Neem hierover contact op met uw huisarts.

Wonen
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de zorg op het gebied van opvang en wonen. Hoeveel u zelf moet betalen hangt onder meer van welke hulp en begeleiding u krijgt en de hoogte van uw inkomen. 

Wilt u meer informatie over de eigen bijdrage? Neem dan contact op met uw gemeente. 

No show beleid
Voor afspraken die niet, of niet op tijd, door u worden afgezegd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico.