Cliënten beoordelen ons met een 7.6
»

Onze behandelteams

Als specialist in verslavingszorg biedt Amethist hulp en advies aan volwassenen voor elke vorm van verslaving, ook in combinatie met andere problematiek (dubbeldiagnose). We zoeken naar de best passende zorg of begeleiding voor iedere cliënt, al is het nog zo ingewikkeld. We kennen vele mogelijkheden online, (poli)klinisch en in (zelfhulp-)groepen. Samen met u kijken we welke vorm van verslavingsbehandeling bij u past. Kijk ook eens op Amethist/Verslavingsbehandeling. Herstelondersteunende zorg vormt hierbij de rode draad. We vragen of uw partner, een van de gezinsleden of een andere naaste betrokken kan worden bij de behandeling partner. 
Als u specifieke wensen heeft, is het altijd goed dit bij de aanmelding te vermelden, zodat daar voor zover mogelijk rekening mee gehouden kan worden, of in overleg met u kan worden gekeken naar mogelijkheden.

Bij Amethist werken zeer betrokken, deskundige en ervaren behandelaren en medewerkers. Ons behandelteam bestaat onder andere uit GZ- psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten en maatschappelijk werkers. Het team bestaat uit vrouwen én mannen. Veel van hen hebben aanvullende kennis en ervaring in het behandelen van bijvoorbeeld LVB (Licht Verstandelijke Beperking), trauma’s, persoonlijkheidsproblematiek en andere veel voorkomende psychiatrische problematiek. Een aantal van onze medewerkers is ervaringsdeskundig: voormalige cliënten die zelf succesvol langdurig gestopt zijn en hun ervaringen en vaardigheden gebruiken om cliënten te helpen.
De behandeling in de basis GGz bestaat vaak uit Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Maar we bieden  ook Terugvalpreventie aan. Beide behandelingen bieden we in individuele vorm én groepsvorm aan.  Individuele behandelcontacten bieden we aan op al onze behandellocaties, in Almere, Lelystad, Emmeloord, Zeewolde, op Urk en sinds kort in Amersfoort. Groepsbehandelingen vinden plaats in Almere, Lelystad en Emmeloord.
Amethist is HKZ-gecertificeerd, daarmee laten we zien dat we de zaken intern goed op orde hebben, dat de cliënt altijd centraal staat en dat de organisatie voortdurend en systematisch werkt aan verbetering. Daarbij is Amethist in het bezit van het keurmerk Basis-GGZ.Locatie en tijdstippen voor groepsbehandeling cognitieve gedragstherapie en terugvalpreventie:

Cognitieve gedragstherapie
Almere
Maandag 17:30 uur
Dinsdag 18:15 uur
Woensdag 18:15 uur

Lelystad
Vrijdag 13:15

Emmeloord
Dinsdag 16:00

Terugvalpreventie
Almere
Dinsdag, tweewekelijks, 15:45 uur

Lelystad
Dinsdag, tweewekelijks, 9:00

Emmeloord
Maandag, tweewekelijks, 16:00